Kinderopvang Potje Knor locaties Ganzebloem en Beneden Beekloop:

Anders gewoon, gewoon anders

Deze Kinderopvang onderscheidt zich in de mate van flexibiliteit waarin wij kinderopvang aanbieden. Wij werken met een systeem waarin opvang per uur geregeld wordt.

Geen verplichte dagdelen, geen verplicht aantal weken, geen verplichte doorbetaling bij afwezigheid mits er 24 uur van te voren is afgemeld.

Dienstverlening

Inschrijven kan bij ons op twee manieren. Sommige ouders/verzorgers kiezen voor vaste momenten. Anderen kiezen liever wisselende momenten. Beiden is bij ons mogelijk. Voor vaste tijden kunt u ons mailen, dan zorgen wij voor de verwerking. De flexibele uren kunt u zelf via het KOVnet systeem invoeren. Via dit systeem krijgt u dan ook een bevestiging. Wij doen ons uiterste best om een plek te vinden.

Integratie

Deze Kinderopvang is verbonden aan de drie Nutsscholen; Nutsschool Beneden Beekloop, Nutsschool De Ganzebloem en Nutsschool De Regenboog. Wij leveren enkel kinderopvang aan de kinderen van deze scholen. Dit doen wij omdat we sterk geïntegreerd zijn binnen de stichting en nauw samenwerken met de scholen. Dit alles in het belang van het (welzijn van het) kind. We onderhouden korte communicatielijnen met de leerkrachten en directie van de scholen, werken in hetzelfde leerlingvolgsysteem als de scholen en trekken samen op in de activiteiten die georganiseerd worden. In onze BSO wordt niet gewerkt met een vast dagprogramma. We kiezen hier bewust voor, om het kind écht centraal te kunnen stellen. Uiteraard hebben we enkele regels en afspraken in onze groep om het geheel in goede banen te leiden. Kinderen kiezen zelf hoe én wat ze gaan spelen, de begeleiders sluiten hierbij aan. Wanneer een kind moeilijk tot spelen komt uit verveling, frustratie, moeheid of een andere reden zorgt de begeleider voor passende ideeën in overleg met het kind. We doen dit omdat wij geloven in overleg met kinderen in plaats van het opdragen van een programma en regels.

BSO (buitenschoolse opvang) 4-12 jaar

Op onze locaties is er opvang mogelijk voor kinderen vanaf 4 jaar. Zij gaan overdag naar school, maar kunnen voor en na schooltijd bij onze bso terecht. In de groepsruimtes is volop speelgoed aanwezig dat geschikt is voor deze kinderen, zoals Lego, Knex, airhockeytafel, biljarttafel, knutselmaterialen, spelletjes, Kapla, (spel)computers, verkleedkleren enz.

Voor onze oudere kinderen hebben wij op de locatie Ganzebloem een speciale ruimte ingericht met een pooltafel, dartbord, piano en 2 grote banken en natuurlijk muziek.

Ook besteden wij veel aandacht aan:

Sport en spel: buitenspellen, balspelen zoals hockey, tennis, voetbal, basketbal. Ook hebben we diverse soorten buitenspeel-materiaal. Onze leid(st)ers spelen altijd mee en zijn ook altijd buiten.

Creativiteit: zoals knutselen, timmeren, bakken, proefjes, schminken. De kinderen hebben de mogelijkheid om hun eigen creativiteit in te brengen.

De kinderen mogen zelf kiezen of ze wel of niet met de activiteit mee willen doen, het is tenslotte vrije tijd. Ook worden er workshops gegeven (denk hierbij bijv. aan toneel, dans, sport) en maken we uitstapjes naar de speeltuin en de bossen.

Uiteraard zijn er ook voldoende rust momenten. We kijken naar wat je kind nodig heeft en passen zijn/haar dagactiviteit daar op aan.

De buitenschoolse opvang wordt aangeboden voor alle nutsscholen in Geldrop.

Een aangebroken uur BSO kost € 7,02

Inschrijven

Wanneer u uw kind wil inschrijven stuurt u ons dan een mail. Wij zorgen dat u een inschrijfformulier ontvangt. U kunt mailen naar kinderopvang@potjeknor.nl

Onze locaties Kids 2-4

1: Ganzebloem / De Hobbit
Saruman 1
5663 SK Geldrop
Tel. school: 040 - 286 35 43
Tel. Kinderopvang: 06 24 35 30 77

2: Beneden Beekloop
Beneden Beekloop 90
5662 HM Geldrop
Tel. school: 040 - 286 35 43
Tel. Kinderopvang: 06 24 35 30 77

3: De Regenboog
Amundsenstraat 51
5665 VS Geldrop
Tel. school: 040 - 280 17 90
Tel. Kinderopvang: 06 24 35 30 77